Adam Sandler om varför han dras till olyckliga karaktärer

I Netflix-filmen ”Hustle” spelar Adam Sandler Stanley Sugerman, en storlagsbasketscout som strövar runt på jorden och letar efter nästa stora proffsspelare. Han hittar en i Spanien, men att få in honom i NBA visar sig vara en brutal uppförsbacke.

”Det verkar som att du dras till dessa karaktärer som har otur, man kan säga förlorare”, sa korrespondent Tracy Smith. ”Vad tror du att det är?”

”Åh man, jag har alltid gillat dem när jag växte upp”, sa Sandler. ”Jag gillade att dra för någon som behövde något. Jag relaterar till alla olika typer av människor, men jag tycker om att spela de här killarna som kämpar. Jag gillar det.”

Varför? ”Jag antar att jag beundrar någon som inte ger upp.”


Många av spelarna i ”Hustle”, inklusive stjärnan Juancho Hernangomez, är riktiga NBA-ballare, så det hela känns intensivt och verkligt. Med andra ord, det är inte din pappas Adam Sandler-film. I mer än 30 långfilmer (inklusive ”The Waterboy”, ”Happy Gilmore”, ”Billy Madison” och ”Big Daddy”) har han byggt en karriär som den komiska man-barnet.

”Hustle” har mötts av kritikerros. ”Du är redan nominerad till ett gäng priser,” sa Smith. ”Det är Oscar-surr. Försöker du stämma bort det?”

”Jag förväntar mig det inte,” svarade Sandler. ”Jag sitter inte och tittar på mitt framträdande och säger: ”Jag nitar, man. Hur fan gjorde jag det?” Jag är stolt över det. Och om något av det händer skulle det vara fantastiskt. Om det inte händer har allt ändå varit ganska jävligt bra.”

Hustle med Adam Sandler i huvudrollen | Officiell trailer | Netflix av Netflix på YouTube
Det roliga kan komma naturligt, men Sandlers bakgrund är lite mer seriös. Han studerade vid Lee Strasburg Studios vid NYU:s Tisch School of the Arts. ”Jag tror att jag kom dit när jag var 17”, sa han. ”Jag började göra stand-up. Så jag skulle göra skolan, seriösa saker på dagen.” Och på natten arbetade han på komediklubbarna i New York.

1990, vid 24 års ålder, anställde han på ”Saturday Night Live”, och år 94 var han en framstående med bitar som ”Hanukkah Song”:

Sätt på dig din yarmulke
Här kommer Hanukkah
Så mycket funukkah
För att fira Hanukkah
Hanukka är ”ljusens högtid”
Istället för en dag med presenter har vi åtta galna kvällar

”Ja, ja. Visst. Alla var med Farley. Alla som kände honom kände en enorm kärlek och anknytning till honom. Jag och Farley, Spade och Rock, vi delade kontor tillsammans. Så vi var med varandra i stort sett alla tiden och älskade honom.”

Farley dog ​​1997, men Sandler sjunger en hyllning till sin vän vid alla hans shower.

Första gången jag såg honom
Han var sötare än s***
Rutig jacka och skärp för tight
Han gjorde inte ens ett dugg
Sedan rullade han runt i rummet
Och slowdansade med städerskan
Han var ett enmansparti
Du vet vem jag pratar om:
Jag pratar om min vän Chris Farley

Sandler sa: ”Jag minns första kvällen vi spelade den. Jag avslutade den första versen och sedan sa jag ”Pratar om min vän Chris Farley”, och platsen bröt ut! Och det förväntar du dig inte.”


Musik har länge varit en stor del av Sandlers agerande, på scen eller filmduk. I 1998 års ”The Wedding Singer” riktades låten ”Grow Old With You” till Drew Barrymore. Men hans livs verkliga kärlek är en annan skådespelare, en som spelade med Adam som ”Great Looking Flight Attendant” i hans 2019 film ”Murder Mystery”. Jackie och Adam Sandler gifte sig 2003, och han avslutar sin scenshow med en låt som nu tillhör henne:

Jag träffade dig för 20 år sedan
Och vi pratade hela natten
Du drack mig under bordet
Ja, det var kärlek vid första ögonkastet
Jag visste precis där och då
Jag skulle bli gammal med dig

Smith frågade: ”När du först spelade det där för Jackie, hur var det?”

”Man. Jag tror att jag spelade den för henne på en show, och hon älskade den. Och den var söt, äkta. Och jag älskar henne, och jag vill att hon ska veta det, vart jag än går.”

”I ditt liv, hur viktigt är det att ha det stödet, Jackies stöd?”

”Åh, när hon inte stöttar mig, om något är fel? Jag är iväg.”

Och vid 56 år är Sandler definitivt på dessa dagar, turnerar och, det verkar, mer populär än någonsin.

Faktum är att han har jämförts med ett fint vin som blir bättre för varje år som går. Och så varför inte pryda omslaget till AARP Magazine? ”De bad mig att vara med på omslaget, och vad, ska jag säga nej till de här killarna? De var trevliga människor.”


Smith frågade: ”Hur känns det?”

Källa: https://www.cbsnews.com/news/adam-sandler-on-why-hes-drawn-to-playing-unlucky-characters/

Lämna en kommentar