Det år 1993 då legendariska bandet från Sverige, Ace of Base, släppte singeln ”The Sign”, den fjärde singeln från sitt debutalbum med multiplatina. Det tog amerikanerna några månader att öppna upp sina ögon och se tecknet själva – låten toppade inte Billboard-listan förrän året efter, när det släpptes i USA – men låten har blivit bandets mest bestående arv, och det är fortfarande övertygande bevis för att svenska folket är bra på att skriva fängslande poplåtar.

Från Abba till Icona Pop, från Roxette till Robyn har Sveriges rykte om pop överlägsenhet sträckt sig över årtionden, och det fortsätter idag. Men ankomsten av Ace of Base hjälpte till att inleda ”Swedish Music Miracle”, en tid från omkring 1990 till 2003 när Sveriges musikaliska export var på sin ekonomiska topp. I en rapport från 1999 från Sveriges finansministerium konstaterades att royaltybetalningar till Sverige från utländska marknader var dubbelt så stora som USA per capita. Enligt andra rapporter är Sverige idag den tredje största musik exportören i världen bakom USA och Storbritannien. 2003 började svensk musikexport minska, men bakom kulisserna har landets pop talang förblivit aktiv: I maj 2012 skrevs eller producerades hälften av de 10 bästa låtarna på Billboard Hot 100.

Top 5 Artister med grunden från Stockholm

1. ABBA är en svensk popgrupp bildad i Stockholm 1972 av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. Gruppens namn är en förkortning av de första bokstäverna i deras förnamn. De blev en av de mest kommersiellt framgångsrika handlingarna i populärmusikens historia och toppade topplistorna över hela världen från 1974 till 1982. ABBA vann Eurovision Song Contest 1974 i The Dome i Brighton, Storbritannien, vilket gav Sverige sin första triumf i tävlingen.

2. Europe är ett svenskt rockband bildat i Stockholm Upplands Väsby 1979, av sångaren Joey Tempest, gitarristen John Norum, basisten Peter Olsson och trummisen Tony Reno. De fick ett stort genombrott i Sverige 1982 genom att vinna tv-tävlingen ”Rock-SM” (Swedish Rock Championships): det var första gången tävlingen hölls och Europa blev en större framgång än själva tävlingen. Sedan bildandet har Europa släppt elva studioalbum, tre livealbum, tre samlingar.

3. Sebastian Carmine Ingrosso född 20 april 1983 i Stockholm är en svensk DJ, skådespelare och skivproducent. Han är också medlem i supergruppen Swedish House Mafia, tillsammans med kompisarna Axwell och Steve Angello.

4. Ebba Tove Elsa Nilsson mer känd som TOVE LO född 29 oktober 1987 i Stockholm,  är en svensk sångare och låtskrivare, som av Rolling Stone har kallats ”Sveriges mörkaste popexport”. Hon är känd för sin råa, grunge-påverkade popmusik. Hennes ärliga, komplexa och självbiografiska lyriska innehåll har lett till att hon har kallats ”den sorgligaste flickan i Sverige.

5. Zara Maria Larsson född 16 december 1997 i Sockholm är en svensk sångare och låtskrivare. Vid 10 års ålder uppnådde hon nationell berömmelse i Sverige för att vinna säsongen 2008 av talangshowen Talang, den svenska versionen av Got Talent-formatet.

Zara larsson mest känd för sin låt LUSH LIFE

KM Living är en av de få byggföretag i Stockholm som renoverat flertal villor i Danderyd och Djursholm för världsberömda artister.