Prins Harry om sorgen efter mamma Diana

Prins Harry berättar om sorgen efter prinsessan Dianas död i ett brev till barn som förlorat en förälder.

”Vissa dagar är värre än andra”‚ skriver Harry enligt Mirror.

Minnessöndagen, som inträffade i helgen, är en årlig bemärkelsedag i Storbritannien för att hedra landets soldater som dött i krig.

Medlemmar av brittiska kungahuset lägger då kransar vid minnesmärket Cenotaph, som betyder ”tom grav”, i London. Kung Charles och prins William var två av kungligheterna som lade ner en krans under söndagen.

Prins Harry var inte på plats, men han uppmärksammade dagen på annat sätt.

Harry har skrivit ett öppet brev till alla barn som förlorat en förälder som var militär. 

”Vissa dagar är värre än andra”

Prinsen skickade brevet till välgörenhetsorganisationen Scotty’s Little Soldiers som försöker hjälpa dessa barn som förlorat en förälder.

”Trots att jobbiga känslor kommer upp till ytan i dag när vi hedrar hjältar som din mamma eller pappa så hoppas jag att du kan finna tröst och styrka i vetskapen om att deras kärlek till dig lever vidare”, skriver prinsen.

Scotty’s Little Soldiers grundades av Nikki Scott 2010 efter det att hennes make, korpral Lee Scott, dödades i Afghanistan under militärtjänstgöring.

– Barnen vet att prins Harry verkligen förstår hur det är att växa upp utan en förälder och det betyder så mycket för dem att han tänker på dem, säger Nikki Scott.

Prins Harry var tolv år när hans mamma prinsessan Diana dog i bilolycka i Paris 1997.

”Jag lärde mig att bearbeta det som hänt genom att prata om min sorg och söka gemenskap. Jag är så tacksam och lättad att du har fantastiska personer som hjälper dig genom det här”, skriver Harry.

Prinsen uppmanar barnen att ta hjälp av nära och kära.

”Vi vet alla att vissa dagar är värre än andra, men tillsammans blir de dagarna enklare”, skriver Harry.

Lämna en kommentar