Treårig utvecklingsplan för Brasilien avslöjad -Allt fler kinesiska företag riktar in sig på Latinamerika

Cainiao avslöjar en treårig utvecklingsplan för Brasilien, eftersom fler kinesiska företag riktar in sig på Latinamerika för tillväxt.

Autonomous delivery vehicles for Cainiao near the Alibaba headquarters in Hangzhou, China. Photo: Bloomberg

Cainiao sa att dess lokala expressleveransnätverk nu täcker över 1 000 brasilianska städer. Cainiao kommer att lansera ytterligare nio distributionscenter i sju delstater och sätta upp 1 000 smarta skåp i 10 städer i Brasilien

Cainiao Network, logistikarmen till Alibaba Group Holding, har tillkännagett en treårig utvecklingsplan för Brasilien och kommer att öppna ett huvudkontor för Latinamerika i Sao Paulo, eftersom fler kinesiska företag söker utomlands för tillväxt i inhemsk ekonomisk motvind.

Cainiao sa på måndagen att dess lokala expressleveransnätverk nu täcker över 1 000 brasilianska städer, med konsumenter i Sao Paulo och andra kärnstäder som i vissa fall kan ta emot lokala paket levererade av Cainiao inom en dag.

”Genom ett partnerskap med Cainiao kommer fler brasilianska varumärken att kunna dra nytta av de extraordinära möjligheterna på den kinesiska konsumentmarknaden”, säger Augusto Souto Pestana, ordförande för den brasilianska handels- och investeringsfrämjande byrån.

Brasilien har blivit ett populärt resmål för kinesiska teknikföretag med Kuaishou Technology, Kinas näst största kortvideoplattform, som har siktet inställt på Brasilien som ett stort mål för utlandsexpansion.

Enligt 2021 års eEbit Webshoppers rapport växte e-handelsbranschen i Brasilien med 31 procent under första halvåret 2021. Bara under 2020 ökade antalet onlinekonsumenter med mer än 40 procent på grund av pandemin och förändrade konsumenter preferenser.

Enligt Alibabas färdplan kommer Cainiao att lansera ytterligare nio distributionscenter i sju delstater. Utöver det kommer 1 000 smarta skåp också att sättas upp i 10 viktiga städer i Brasilien för att fungera som offentliga faciliteter för leveranser inom städer och över gränserna, lokala expresstjänster samt matleveranstjänster.

”Cainiao har konsekvent förbättrat våra logistiktjänster och effektivitet för att möta den växande efterfrågan på e-handel i Kina och Brasilien”, säger James Liu, chef för Cainiaos exportlogistik. ”Vi ser fram emot att ta med mer avancerad smart logistikteknik och överlägsna lokala expresstjänster för att bättre betjäna brasilianska handlare och konsumenter.”

Alibaba ska rapportera sina finansiella resultat på torsdag, och analytiker kommer att titta på hur företaget bekämpar ökad konkurrens och hur konsumentsentimentet håller i sig mitt i en inhemsk ekonomisk nedgång. E-handelsjätten äger South China Morning Post.

Källa: https://www.scmp.com/tech/article/3199332/cainiao-unveils-three-year-development-road-map-brazil-more-chinese-firms-target-latin-america

Lämna en kommentar